В аеропорту Кабула по військових США відкрили вогонь: є жертви

Невідомо точно, чи нападники є членами "Талібану"
В аеропорту Кабула по військових США відкрили вогонь: є жертви
Американський військовий, США (фото: Pexels)
16 Серпня 2021, 20:45
читать на русском

В аеропорту Кабула по американських військових відкрили вогонь двоє озброєних людей. Двох нападників застрелили військовослужбовці США.

Про це повідомляє CNN з посиланням на представника оборонного відомства США.

Зазначається, що озброєні чоловіки (невідомо точно, чи є вони членами "Талібану") відкрили вогонь.

Крім того, один американський військовослужбовець отримав вогнепальне поранення в результаті іншого інциденту в аеропорту, проте за словами чиновника, обставини не підтверджені.

Також стріляють і в тих, хто намагається перебратись через стіну.

Нагадаємо, що ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні.

15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Крім того, через захоплення влади в Афганістані талібами Україна почала евакуацію з країни своїх громадян. З Афганістану українським літаком всього вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію. Проте досі в Афганістані перебуває близько 50 громадян України. 

Читайте більше у нашому матеріалі: Таліби захопили Афганістан: чи закінчилась 20-річна війна та хто "здав" країну

Читайте також

1