В будинках встановлять буржуйки: Львів готується до важкої зими

Через російську агресію необхідно бути готовими до різних надзвичайних ситуацій
В будинках встановлять буржуйки: Львів готується до важкої зими
Буржуйка / Фото: city-adm.lviv.ua
25 Серпня 2022, 19:19
читать на русском

У Львові облаштовують пункти обігріву в укриттях будинків. Це потрібно зробити до 1 жовтня, каже мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомив Садовий у Facebook, Львів фактично на 100% готовий до опалювального сезону за умови, що буде стабільна ситуація з постачанням газу та електроенергії.

Він нагадав, що через російську агресію потрібно бути готовими до різних надзвичайних ситуацій.

Якщо, наприклад, будуть уражені електричні підстанції, або ТЕЦ, тоді іншого варіанту, як зігріватися у пунктах обігріву, які облаштують в укриттях, не буде. А це 10 500 пунктів обігріву у житлових будинках, - написав Садовий.

За його словами, місто бере на себе підготовку до зими шкіл, медичної системи та соціальної сфери в разі надзвичайної ситуації.

Натомість пункти обігріву у будинках мають забезпечити управляючі компанії, ОСББ та інші. Буржуйки не потрібно ставити у кожній квартирі окремо. А виключно в укритті для того, щоб за потреби мешканці могли там зігрітись, - роз'яснив мер Львова.

Крім цього, на виїзному виконкомі було оглянуто підвал, в якому вже встановили піч для обігріву. Очільник міста наголосив, що такі печі необхідно встановити до 1 жовтня та придбати запас дров.

Нагадаємо, що мер Львова Андрій Садовий попередив про холодну зиму та розповів, що необхідно підготувати кожному українцю в умовах війни.

Читайте також