В Івано-Франківській області суд оштрафував іноземця за фото Зеленського зі свастикою на обличчі

Дії чоловіка кваліфікували як адміністративне порушення
В Івано-Франківській області суд оштрафував іноземця за фото Зеленського зі свастикою на обличчі
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
3 Грудня 2021, 14:36
читать на русском

У місті Калуш Івано-Франківської області міський районний суд оштрафував громадянина Вірменії за опубліковане ним фото у Facebook. На ньому президент Володимир Зеленський зображений зі свастикою на обличчі.

Про це йдеться у постанові суду від 22 листопада 2021 року. При цьому саме фото було опубліковане ще у мережі наприкінці вересня цього року.

23.09.2021 під час огляду системи Facebook було виявлено акаунт громадянина Вірменії, а саме пост, що відображає фотоматеріал, в якому шляхом прикріплення до частини обличчя президента України Володимира Зеленського нацистської символіки у вигляді свастики, - зазначається у постанові.

Так, дії чоловіка кваліфікували як адміністративне порушення за ст. 173-1 КУпАП (поширювання неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення). Вірменин свою провину визнав.

Калуський суд вирішив накласти штраф на порушника у розмірі 255 гривень (максимальний розмір штрафу за цією статтею). Крім цього, чоловік має сплатити ще 454 грн судового збору. Також постанову суду можна оскаржити, на це дається 10 днів після її винесення. Якщо оскарження не буде, то рішення набуде чинності.

Нагадаємо, що у Миколаєві житель мікрорайону Варварівка розбив вікна в будівлі міської ради. Після затримання правоохоронцями чоловік розповів, що скоїти злочин йому "підказали голоси в голові".

Читайте також

1