В Івано-Франківській області врятували хлопчика із 85% ураженням легень

Дитину перевели на подальше лікування
В Івано-Франківській області врятували хлопчика із 85% ураженням легень
Швидка медична допомога, лікарі у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
20 Березня 2021, 03:08
читать на русском
В Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні медики врятували 8-річного хлопчика, в якого було вражено 85% легень.

Про це повідомив гендиректор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, восьмирічний хлопчик захворів 20 лютого 2021 року. Комп‘ютерна томографія показала понад 85% ураження легень. Хвороба супроводжувалась тяжкими порушеннями в роботі усіх органів та систем.

До цього часу ми не стикалися з украй важким перебігом COVID-19 у наших маленьких пацієнтів. Проте, на сьогоднішній день ситуація змінилася.15 тяжких днів на штучній вентиляції легень, 15 тяжких днів лікарі відділення боролися із підступними проявами недуги, поки дитина не почала дихати самостійно, без підтримки апарату та відновились усі життєво важливі показники, - написав він.

Читайте також

Мельник зауважив, що наразі дитину перевели на подальше лікування в пульмонологічне відділення стаціонару. Він переконаний, що за цим дивом зцілення стоїть невтомна праця медиків.


Контекст. 20 лютого через погіршення епідеміологічної ситуації на Прикарпатті ДСНС розгорнула мобільний шпиталь для хворих на коронавірус.

Детальніше про те, що нині відбувається у "червоній" зоні карантину читайте у матеріалі Парламент.UA: Минув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1