В Ізраїлі чоловіку повернувся зір завдяки штучній рогівці

Чоловік був сліпим протягом 10 років
В Ізраїлі чоловіку повернувся зір завдяки штучній рогівці
Штучна рогівка (фото: скрін із відео)
20 Січня 2021, 02:06
читать на русском
Ізраїльський стартап CorNeat розробив штучну рогівку, яка допомогла відновити зір чоловікові, який не бачив протягом 10 років.

Про це повідомляє Israel Hayom.

У 78-річного чоловіка, який уже 10 років був повністю сліпим, відновився зір після того, як йому під час операції вставили імплантат штучної рогівки CorNeat KPro.

За даними компанії, сам імплантат призначений для заміщення деформованої рогівки. Він інтегрується зі склерою ока, не покладаючись на донорську тканину.

Після зняття пов’язок пацієнт зміг розпізнати членів своєї родини та прочитати текст.

Результат хірургічної процедури перевершив усі наші очікування, - заявив хірург Іріт Бахар.

Читайте також

Нагадаємо, що вчені Массачусетського технологічного інституту розробили алгоритм на основі штучного інтелекту, який може виявити ознаки коронавірусу (COVID-19) у звучанні кашлю людини.

Під час тестування алгоритм встановив наявність коронавірусу у 98,5% випадків людей, які до того отримали офіційний позитивний тест на COVID-19. Також повідомляється, що для учасників групи, із безсимптомним перебігом захворювання, результат випробовування алгоритму був на 100% достовірним. Спосіб, яким ви видаєте звуки (кашлю) змінюється, коли у вас COVID-19, навіть, якщо у вас немає симптомів

1