В Одеській області незаконно видобули пісок на 100 млн гривень

Правоохоронці виявили вантажівки та екскаваторну техніку
В Одеській області незаконно видобули пісок на 100 млн гривень
Надра піску фото: СБУ
25 Січня 2021, 17:33
читать на русском

В Одеській області Служба безпеки України викрила незаконну розробку надр на суму понад 100 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Незаконний бізнес організувала місцева приватна фірма, якій була надана ліцензія. Вони видобували пісок на площах, які значно перевищують розміри ліцензованих майданчиків. Після цього продавали його місцевим приватним фірмам в обхід податкового законодавства.

Читайте також

У ході слідчих дій правоохоронці виявили вантажівки та екскаваторну техніку, що були залучені на нелегальних роботах.

За попередніми оцінками фахівців, протиправна діяльність завдала державі збитки на більше ніж 100 мільйонів гривень, - йдеться у повідомленні.

Під час обшуків в офісі фірми та за місцем проживання фігурантів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та бухгалтерію з доказами незаконної діяльності. На 12 одиниць спецтехніки суд наклав арешт.

Крім того, правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил використання надр, що спричинило небезпеку для навколишнього середовища і спричинило тяжкі наслідки (ч.1 ст.240 КК України). Також планують повідомити про підозру директору фірми.

Нагадаємо, що на Житомирщині Служба безпеки України викрила протиправну схему ввезення іноземних вантажних автомобілів до нашої країни.

1