В Офісі генпрокурора розповіли, коли Венедіктова стане на військовий облік

Усіх жінок у відомстві поставлять на облік після затвердження нової редакції наказу Міноборони
В Офісі генпрокурора розповіли, коли Венедіктова стане на військовий облік
Ірина Венедіктова (фото: Офіс генпрокурора)
4 Лютого 2022, 15:40
читать на русском

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова має намір стати на військовий облік після набуття чинності новим наказом Міністерства оборони та визначення Генеральним штабом Збройних сил порядку постановки жінок на такий облік.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит Українських Новин.

Офіс зазначив, що наказом міністра оборони від 11.10.2021 №313, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 03.12.2021 за №1566/37188, затверджено перелік спеціальностей і/або професій, споріднених із відповідними військово-обліковими спеціальностями, після здобуття яких жінки беруться на військовий облік.

Отже, наразі існують правові підстави для постановки на військовий облік жінок, які працюють в Офісі Генерального прокурора. Проте Генеральним штабом Збройних Сил України не визначено порядок постановки на військовий облік жінок, які мають спеціальності та професії, що входять до переліку, – повідомляє Офіс генпрокурора.

У відомстві заявили, що згідно з інформацією з офіційного сайту Міноборони, наразі йде погодження нової редакції наказу про взяття на військовий облік жінок із певними центральними органами виконавчої влади України. Зокрема, у новій редакції наказу визначено 14 спеціальностей і 6 професій, здобуття яких передбачає постановку на військовий облік.

Зазначені спеціальності та професії споріднені близько 100 військово-обліковими спеціальностями.

Своєю чергою, як зазначили в Офісі, в чинному наказі визначено 35 професійних напрямків, які поєднують понад 200 спеціальностей.

З огляду на викладене, робота з постановки на військовий облік генерального прокурора й інших жінок, які працюють в Офісі Генерального прокурора, буде організована після набуття чинності новою редакцією наказу Міністерства оборони України, а також визначення Генеральним штабом Збройних Сил України порядку постановки жінок на військовий облік, – йдеться у відповіді Офісу.

Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил відмовився повідомити, чи перебуває на військовому обліку Верховний головнокомандувач, президент Володимир Зеленський.

Читайте також