В Офісі президента не бачать загрози від Мураєва

Подоляк вважає екснардепа "занадто смішною фігурою"
Важливо
В Офісі президента не бачать загрози від Мураєва
Михайло Подоляк (фото: facebook.com/mpodolyak2)
23 Січня 2022, 18:18
читать на русском

В Офісі президента Зеленського прокоментували побоювання МЗС Великої Британії, що влада РФ хоче бачити у керівництві Україною "проросійського політика", лідера партії "Наші" Євгена Мураєва.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі Reuters заявив, що "є сумніви щодо того, чи не був би Мураєв занадто смішною фігурою, аби Кремль розглядав його як очільника України".

Однак Подоляк каже, що РФ і раніше підтримувала незначні фігури на керівних посадах в анексованому Криму та на Донбасі, який контролюють сепаратисти. Тому, вважає він, "потрібно максимально серйозно поставитися до цієї інформації".

Нагадаємо, у Великій Британії завили, що отримали інформацію від розвідувальних служб про намір Росії встановити в Україні маріонетковий проросійський режим на чолі з Євгеном Мураєвим. Натомість Міністерство закордонних справ Росії відкинуло ці коментарі, назвавши їх "дезінформацією", також російське МЗС звинуватило Сполучене Королівство Великобританію в "ескалації напруженості" щодо України.

Сам Мураєв висловив незадоволення поширенням такої інформації та закликав "припинити поділ України на прозахідних і проросійських політиків". Він нагадав, що йому заборонили в'їзд в Росію через загрозу національній безпеці та що він перебував під російськими санкціями протягом чотирьох років.

Також він назвав ці заяви Великої Британії "черговою дурницею".

Відповідь Мураєва у Фейсбуці

Довідково: Мураєв Євген - народний депутат України VII та VIII скликань, голова партії "Наші". У 2014 році він став власником телеканалу News One, сайту MIGnews та харківського інтернет-каналу "Робінзон ТВ".

У січні 2014 року він голосував за так звані "диктаторські закони".

У 2014 році особисто вивозив колишнього прем'єр-міністра України Миколу Азарова за межі України.

Революцію Гідності політик називав державним переворотом, стверджував, що агресія Росії на Донбасі, створення фейкових "ДНР/ЛНР" це "громадянський конфлікт". Проросійських бойовиків відмовлявся називати терористами.

Читайте також

1