В Офісі президента розповіли про підготовку до "великого азійського турне" Зеленського

Завадити візитам президента у регіон може лише пандемія коронавірусу
В Офісі президента розповіли про підготовку до "великого азійського турне" Зеленського
Офіс президента України (фото: УНІАН)
25 Лютого 2021, 18:16
читать на русском

В Офісі президента йде підготовка до "великого азійського турне" Володимира Зеленського. Серед пріоритетних країн регіону - це Китай, Південна Корея та Індонезія.

Про це розповів заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю BitukMedia.

Жовква зазначив, що в Офісі президента формують перелік країн, з якими може бути "велике азійське турне", і єдине, що може завадити, це пандемія коронавірусу. Також ведуться переговори дипломатичними каналами з країнами регіону, тому сказати точну дату візитів поки неможливо.

Як повідомив заступник керівника ОП, серед пріоритетних країн азійського регіону - це Китай, Південна Корея та Індонезія.

Є угоди, які ми укладаємо: є перспективи розвитку нашої торгівлі, перспективи інвестицій з цього району в Україну, - сказав Жовква.

Читайте також

Жовква висловив співчуття родині посла у Китаї Сергія Камишева, який недавно помер. А зараз говорити про заміну посла ще зарано, але, яка сказав Жовква, "посада посла в Китаї не може довго залишатися вакантною, будемо думати над пропозиціями".

Своєю чергою, президент України зможе відвідати Китай лише після призначення нового посла, який же ж підготує цю поїздку.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський хоче призначити не дипломата Оксану Маркарову послом в США, а вона чекає на офіційний указ президента.

1