В окремих регіонах COVID-ситуація залишається кращою, ніж минулого року: прогноз НАН України

Ситуація залишається кращою, ніж минулого року
Важливо
В окремих регіонах COVID-ситуація залишається кращою, ніж минулого року: прогноз НАН України
Коронавірус, карантин, чоловік у захисній масці Фото: УНІАН
29 Вересня 2021, 23:01
читать на русском

Найспокійніша ситуація з кількістю госпіталізацій наразі у Києві та області, а також у центральних і північних регіонах. При цьому найзагрозливіша - в Чернівецькій області.

Про це йдеться у прогнозі розвитку епідемії COVID-19 в Україні, який представили вчені Національної академії наук України.

Зазначається, що у столиці ситуація залишається кращою, ніж минулого року. Цьому посприяла масова вакцинація населення від коронавірусу.

На відміну від попереднього року, ситуація у столиці лишається кращою, ніж загалом у країні, що можна пояснити високим рівнем вакцинації та, ймовірно, великою кількістю населення, що вже подолало хворобу. Темпи зростання різних показників, які описують захворюваність, також лишаються дещо нижчими, ніж загалом у країні, хоча реальні темпи зростання кількості нових хворих вищі, ніж про це свідчать показники, оскільки суттєво знизилася частка хворих із давньою датою тестування, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в Україні з кожним днем зростає захворюваність на коронавірус. В деяких областях країни перевищені епідеміологічні показники, які визначені в постанові Кабінету Міністрів України. Одні - близькі до "червоної" зону карантину, в інших -  повністю заповнені ліжкомісця для хворих.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1