В омбудсмана з прав людини з'явився новий донбаський представник

Черніков був головою Слов'янської районної ради Донецької області
В омбудсмана з прав людини з'явився новий донбаський представник
Костянтин Черніков Фото: Facebook
9 Березня 2021, 17:08
читать на русском

В уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової з'явився новий представник з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей. Ним став Черніков Констянтин.

Про це йдеться на сайті омбудсманки.

Представник Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей - Черніков Костянтин Георгійович, - йдеться у повідомленні.

Скрін: ombudsman.gov.ua

Народився Черніков Слов'янську, тут же ж закінчив педагогічний коледж за напрямом математика та фізика. Працював вчителем математики, згодом - директором середньої школи.

У 2001 закінчив Донецький державний технічний університет за спеціальністю "Державна служба" та здобув кваліфікацію магістра. Того ж року перейшов працювати на посаду начальника відділу у справах сім'ї та молоді Слов'янської районної державної адміністрації. Потім став заступником голови Слов'янської районної державної адміністрації.

Від жовтня 2015 року Черніков був головою Слов'янської районної ради Донецької області. На місцевих виборах 2020 року балотувався на пост мера Святогірська.

У декларації представника Денісової зазначається, що він має земельну ділянку площею 9999 м² в селі Богородичне Слов'янського району Донецької області. Черніков задекларував житловий будинок площею 92 м² та ще одну ділянку (962 м²) у Слов'янську.

Його дружина Тетяна також володіє кількома ділянками: у Малинівці Донецької області (20 001 м²), у Миколаївці Донецької області (55100 м²).

Посадовець також задекларував легковий автомобіль Daewoo Gentra 2013 року випуску, вартістю на дату набуття у власність у 110 тис. грн. Дата набуття права  - 7 березня 2014 року.

Читайте також


Контекст. 6 грудня у мережі з'явилось відео, де представник омбудсманки на Донбасі Павло Лисянський побився з охоронцем. Між чоловіками виникла суперечка після того, як працівник готельного комплексу попросив донецького представника покинути приміщення. Лисянський відповів, що піде, як доп'є. Своєю чергою працівник попередив, що викличе правоохоронців. Згодом суперечка переросла у бійку.

7 грудня Денісова повідомила, що Лисянського відсторонили від роботи на посаді після інциденту у Святогірську. Омбудсманка також ухвалила рішення про проведення службової перевірки щодо чоловіка. Вона пообіцяла, що за результатами службового розслідування будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Після проведення службової перевірки щодо інциденту Лисянського звільнили із займаної посади.

1