В опитуванні Зеленського взяло лише понад 15% українців

Понад 80% українців не брали участі
В опитуванні Зеленського взяло лише понад 15% українців
Вибори 2020 року, опитування Зеленського, 5 питань президента (фото: Парламент UA)
12 Листопада 2020, 17:07
читать на русском

В ініційованому президентом Володимиром Зеленським всенародному опитуванні 25 жовтня взяли участь лише 16,5% українців.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження центру SOCIS, проведеного з 28 жовтня по 2 листопада 2020 року.

Більшість респондентів (68,0%) заявила, що це опитування ніяк не вплинуло на їх ставлення до Володимира Зеленського, 10,3% - "дещо поліпшило", 7,9% - "дещо погіршило", 5,9% - "значно погіршило", 2,4% - "значно поліпшило" ставлення до глави держави.

Читайте також

Соцопитування проводилося методом CATI з використанням планшетів. Вибірка: представляє доросле населення України (крім Криму та тимчасово не підконтрольних уряду України територій на сході України) за такими показниками, як стать, вік, регіон проживання і тип населеного пункту. Обсяг вибірки - 2 тис. респондентів.

Що стосується  виборів президента,  то чинний президент (досьє Зеленського)  залишається лідером електоральних симпатій. В першому турі за нього проголосували б 23,8% респондентів. Показники Зеленського в другому турі – 36,0% серед всіх респондентів і  58,0% серед тих, хто піде на вибори і визначився.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) провів "всенародне опитування" паралельно із місцевими виборами в Україні 25 жовтня.

Як відомо, партія "Слуга народу" опублікувала результати загальноукраїнського опитування "5 питань від президента" після обробки 74% анкет.

1