В Україні дві тисячі шкіл досі не мають інтернету – нардепка

Крім того, у сільських школах України не вистачає до 40% підручників
В Україні дві тисячі шкіл досі не мають інтернету – нардепка
Діти в школі (Фото: НУШ)
1 Грудня 2020, 19:11
читать на русском

Майже дві тисячі українських шкіл досі не мають інтернету і майже половини необхідних підручників.

Про це заявила нардепка Ірина Констанкевич під час круглого столу "Криза підручників", який проводив "Український інститут майбутнього".

У сільських школах забезпечення підручниками на рівні 60-70%. Тобто один підручник на кілька учнів… Ми говоримо про диджиталізацію, але наразі маємо в Україні дві тисяч шкіл, де взагалі немає інтернету. Стоїть питання і доступності освіти, і якості освіти, - розповіла нардепка.

Читайте також

Нагадаємо, у Києві новорічні свята у дитсадках та школах відбудуться без присутності батьків та гостей. Мер Києва Віталій Кличко (досьє Віталія Кличка) запевнив, що на сьогодні ситуація із захворюваністю у садочках та школах поки що контрольована, оскільки це результат спільної роботи батьків та освітян. За його словами, у закладах відбувається пильний контроль за захворюваністю дітей та працівників, а також за дотриманням необхідних правил безпеки. Батьки при перших ознаках недуги залишають дітей вдома.

Також у Міносвіти повідомили, що всеукраїнські учнівські олімпіади не проводитимуться під час карантину. Виключно в заочній (дистанційній) формі можуть проводитися Всеукраїнські учнівські конкурси з навчальних дисциплін і конкурси-захисти науково-дослідних робіт.

Читайте більше про міністра освіти у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета

1