В Україні хочуть скасувати заочне і вечірнє навчання у вишах

Відповідний законопроєкт вже зареєстрований у Раді
В Україні хочуть скасувати заочне і вечірнє навчання у вишах
Студент Фото: Pexels
30 Вересня 2023, 14:14
читать на русском

У Верховній Раді України зареєстрували законопроєкт №10092, який передбачає припинення набору студентів на вечірню та заочну форми навчання для отримання ступенів бакалавра та магістра у 2024 році.

Про це стало відомо із проєкту закону, опублікованому на сайті ВР.

Замість цього увага буде акцентована на розвитку дистанційної освіти, зважаючи на позитивний досвід її використання.

З огляду на накопичений досвід використання дистанційних технологій навчання, встановити, що у 2024 році не проводиться набір вступників для здобуття ступенів вищої освіти бакалавра та магістра за вечірньою і заочною формами здобуття освіти, натомість орієнтуючи заклади освіти на розвиток дистанційної форми здобуття вищої освіти, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Додатково пропонується припинити набір вступників у 2024 році на навчання для здобуття ступеня вищої освіти молодшого бакалавра, а конкурсний відбір на навчання для здобуття інших ступенів вищої освіти здійснювати за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року та/або вступних випробувань 2022-2024 рр.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський пропонує скасувати відстрочку для мобілізації для тих, хто вдруге здобуває вищу освіту. За його словами, це питання вже обговорюється в парламенті.

Читайте також

1