В Україні можна буде оформити одночасно закордонний та внутрішній паспорт

Надання державних послуг для громадян хочуть пришвидшити
В Україні можна буде оформити одночасно закордонний та внутрішній паспорт
Українські паспорти (Фото: судово-юридична газета)
9 Травня 2022, 07:33
читать на русском

В Україні стартує пілотний проєкт для одночасного оформлення закордонного та внутрішнього паспортів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що Кабінет міністрів України на засіданні 7 травня затвердив експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Проведення експерименту пропонується встановити протягом двох років.

Продовжуємо робити державні послуги для громадян зручними та швидкими навіть в умовах війни. Затвердили експериментальний проєкт, який дозволить українцям оформити закордонний та внутрішній паспорти одночасно. Це дозволить мінімізувати витрати часу в отриманні чи відновленні документів, що особливо важливо в умовах воєнного часу, – заявив очільник уряду (Денис Шмигаль - досьє).

Зазначається, що метою затвердження документу є удосконалення надання адміністративних послуг у сфері міграції та мінімізації часу для їх отримання в умовах введення та продовженням воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні для людей з інвалідністю впроваджується сервіс надання адміністративних послуг вдома через мобільні цифрові валізи. Проєкт поки є пілотним і реалізується лише в низці громад.

Читайте також