В Україні можуть підвищитись ціни на пальне, - нардеп

Кабмін пропонує скасувати пільгове оподаткування
Важливо
В Україні можуть підвищитись ціни на пальне, - нардеп
АЗС, пальне / Фото: pixabay
15 Серпня 2022, 07:35
читать на русском

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради законопроєкт про скасування пільгового оподаткування на пальне, запроваджене з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у Telegram.

Уряд вніс до Ради законопроект про скасування пільгового оподаткування на пальне. Тексту ще немає, але, за моєю інформацією, там буде повернення акцизного збору для всіх видів палива без виключення, - написав Железняк.

Пізніше він додав, що урядовим законопроєкт замість "нульової" ставки акцизу встановлюється акциз "100 євро за 1000 літрів" для всіх видів палива (на бензини моторні, важкі дистиляти та інші нафтопродукти, скраплений газ, бутан, ізобутан).

ПДВ поки залишається без змін, як зараз - 7%. Аргументація повернення акцизів: відсутність грошей для будівництва та ремонту доріг, - зазначив депутат.

Також додає, що за розрахунками уряду, така ініціатива принесе 2 млрд грн у місяць.

Нагадаємо, що експерти зробили прогноз, що буде з паливним ринком найближчим часом на українських автозаправних станціях.

Читайте також

1