В Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих українців - Радуцький

Змушувати людей вакцинувати не будуть
Головне
В Україні можуть ввести обмеження для невакцинованих українців - Радуцький
Українка у захисній масці (фото: УНІАН)
2 Серпня 2021, 12:23
читать на русском

Україна згодом також буде вимушена запроваджувати обмеження для невакцинованих громадян.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький у Facebook.

За його словами, раніше Міністерство охорони здоров'я вже анонсувало, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менше 80% вчителів (наразі щеплена лише половина педагогів від загальної кількості).

На мою думку, аналогічні обмеження логічно запровадити для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують з населенням. Хворий водій маршрутки інфікує аж ніяк не менше людей, ніж вчитель, - зазначив він.

Радуцький зазначив, що в Україні зараз не йдеться про обов'язкову вакцинацію, оскільки ніхто не має права змушувати людину вакцинуватись. Але цілком справедливо вимагати, щоб роботу, яка передбачає контакт з великою кількістю людей, виконували вакциновані співробітники.

Він розповів, що наразі дефіциту вакцин немає. Позаминулого тижня Україна отримала понад 2 млн вакцин, минулого тижня більше 2.5 млн. Щеплення отримати можуть всі охочі, а підприємствам пропонують подавати заявку, замовляти мобільну бригаду і вакцинувати співробітників просто на робочому місці.

Нагадаємо, що цього тижня почнуть діяти нові правила перетину кордону, щоб зменшити ризику поширення штаму "Дельта". При в'їзді до країни українці та іноземці повинні здавати тест на коронавірус.

Читайте також

1