В Україні можуть запустити річкові туристичні маршрути до Чорнобиля

В умовах пандемії коронавірусу внутрішній туризм залишатиметься в пріоритеті
В Україні можуть запустити річкові туристичні маршрути до Чорнобиля
Чорнобильська зона (Фото: Wikipedia)
31 Березня 2021, 05:16
читать на русском

В Україні можуть запустити нові річкові туристичні маршрути. Зокрема, за напрямками Київ - Чорнобиль і Київ - Канів. Відновлення внутрішніх водних шляхів - це одне з пріоритетних завдань Міністерства інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Ми маємо прекрасні туристичні маршрути, наприклад, Канів і Чорнобиль, де такий вид сполучення буде мати попит і буде найбільш оптимальним. І ми повинні це розвивати, - сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, початок реформи річкових перевезень та відновлення внутрішніх водних шляхів - це одне з пріоритетних завдань міністерства інфраструктури на 2021 рік.

Читайте також

Також у відомстві продовжують працювати над розробкою та ухваленням підзаконних актів. Вони необхідні для нормальної роботи внутрішніх водних шляхів після набрання чинності закону "Про внутрішній водний транспорт".

Криклій наголосив, що в умовах пандемії коронавірусу внутрішній туризм залишатиметься в пріоритеті і потрібно зробити все можливе, щоб можливості Дніпра використовувалися повною мірою.

Нагадаємо, що Міністерство культури України разом з Державним агентством з розвитку туризму хоче внести деякі об’єкти Чорнобильської зони до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.