В Україні немає жодних проблем з виданням російськомовних книг - Зеленський

Президент заявив, що російські книги ніхто не забороняв
В Україні немає жодних проблем з виданням російськомовних книг - Зеленський
Книги (фото: Pexels)
5 Лютого 2021, 23:00
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські книги в Україні ніхто не забороняв, а з виданням книг російською мовою жодних проблем немає.

Про це йдеться у влозі президента.

За словами президента, попри заяви окремих політиків та низки ЗМІ, в Україні немає жодних проблем з виданням російськомовних книг, а твори письменників Михайла Булгакова та Бориса Акуніна можна придбати в центрі Києва.

Я міг би докладно розповісти, що за даними Книжкової палати, включно з минулим роком, "Майстра і Маргариту" в Україні видавали 39 разів. Що цей роман є у шкільній програмі. Що на ввезення "Майстра і Маргарити" видано 14 дозволів, – зазначив Зеленський.

Читайте також

Глава держави наголосив, що лише одному видавництву, відповідно до українського законодавства, відмовили у ввезенні примірників роману "Майстер і Маргарита".

Але не через Булгакова, а через передмову, де вказані діячі, які підтримали анексію Криму. Коротко кажучи, новина про заборону Булгакова в Україні – це, як сказав би професор Преображенський, маячня космічного масштабу, – зауважив він.

Так, у самому центрі Києва можна вільно придбати книги, видані російською мовою. Проте деякі ЗМІ, народні депутати та експерти, ігноруючи цей факт, вводять суспільство в оману.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що на телеканалах, проти яких запровадили санкції, українцям вливали у вуха потоки брехні російською мовою.

За його словами, ці канали утримували "інформаційні армії", які дуже професійно вводили в оману населення України, зокрема щодо земельної реформи, питання зниження тарифів та війни на Донбасі.

1