Українцям вливали у вуха потоки брехні російською мовою - Зеленський

За словами президента, ці заборонені канали утримували "інформаційні армії"
Головне
Українцям вливали у вуха потоки брехні російською мовою - Зеленський
Володимир Зеленський (фото: president.gov.ua)
5 Лютого 2021, 19:33
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на телеканалах, проти яких запровадили санкції, українцям вливали у вуха потоки брехні російською мовою.

Про це йдеться у влозі президента.

За словами президента, багато хто думає, що якщо російською мовою та по телевізору, то це точно правда. Однак українцям вливали у вуха потоки брехні російською мовою.

Як повідомив Зеленський (досьє Володимира Зеленського), ці канали утримували "інформаційні армії", які дуже професійно вводили в оману населення України, зокрема щодо земельної реформи, питання зниження тарифів та війни на Донбасі.

Заробляючи завдяки війні, вони переконували, що ніякої війни насправді немає. Точніше, є, але вона громадянська. Ні, не в сенсі, що воюють громадяни України й Росії, а що це наш внутрішній конфлікт, сварка, маленький "міжсобойчик", – сказав глава держави.

Читайте також

Глава держави також пригадав, що Закон "Про санкції" почав діяти з 2014 року, відколи в Україні триває війна. Саме тому в суворій відповідності до цього закону, а також до Конституції України, на підставі постанови Верховної Ради від 2018 року та даних Служби безпеки України РНБО ухвалила рішення про застосування санкцій до власника каналів "112 Україна", ZIK, NewsOne та інших.

Якщо хтось забув – Росія анексувала у нас Крим, а частина нашої території сьогодні окупована, впевнений, що тимчасово. І всі ті, для кого бізнес із цими територіями є нормою, ті, для кого підтримувати зв'язки з незаконними формуваннями й псевдоструктурами на цих територіях є нормою, – всі вони створюють загрозу нашій країні. А значить, країна буде з ними боротися. І це теж є нормою, - сказав він.

Нагадаємо, що 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович (досьє Вадима Рабіновича) заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського. 

Читайте також наш матеріал"Закриття каналів Медведчука: думки депутатів та світова реакція"

1