В Україні після війни змінять кордони окремих областей

Місто Славутич "перенесуть" до Чернігівської області
Головне
В Україні після війни змінять кордони окремих областей
Карта України Фото: svetum.com.ua
19 Квітня 2022, 12:08
читать на русском

Після перемоги над російськими загарбниками в Україні вирішили провести територіальну реформу.

Про це повідомив народний депутат, голова парламентського підкомітету з питань адмінтерустрою Віталій Безгін в інтерв'ю ZN.UA.

За його словами, після закінчення війни кордони деяких областей України можуть бути змінені для кращого адміністрування в умовах воєнного часу, а анклави можуть бути ліквідовані.

Там, де найбільші руйнації, — у Донецькій, Луганській, Харківській областях, треба коригувати громади, а не межі областей. А про межі областей можемо казати, коли є якісь вкраплення — анклави чи ексклави, - сказав він.

Безгін для прикладу навів місто Славутич в Київській області - його у перспективі хочуть перепорядкувати до Чернігівської області.

Це саме той кричущий приклад, з яким було пов’язано багато пересторог. Громаду Славутича, по суті, одразу відрізали російські війська. Славутич у перспективі треба буде відводити до Чернігівської області, щоб уникнути таких ризиків у майбутньому. Якщо буде розуміння, що для військових адміністрацій не було зручно працювати в такій конфігурації, то це може бути предметом для зміни, - зазначив Безгін.

Нагадаємо, 26 березня російські окупанти увійшли в Славутич у Київській області. Місто стало новою "гарячою точкою".

2 квітня Міноборони України повідомило про звільнення всієї Київської області від російських військ.

Читайте також

1