В Україні планують провести зимову Олімпіаду в 2030 році

Зеленський зустрівся з президентом МОК
Важливо
В Україні планують провести зимову Олімпіаду в 2030 році
Олімпіада (Фото: МОК)

В Україні можуть провести зимову Олімпіаду у 2030 році.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в інтерв'ю Українським Новинам.

Ви знаєте, я в це дуже вірю. І я хочу подякувати Президенту Володимиру Зеленському за спроби, щоб наша мрія збулася. Ще до війни були зустрічі на високому рівні, до нас приїжджав президент МОК Томас Бах у вересні минулого року, а потім ми їздили делегацією. Брали участь у роботі комісії, яка дає рекомендації щодо того, що потрібно зробити країні, щоб претендувати на проведення Олімпійських ігор. І ми працювали над цим, аналізували, де можна провести зимові Олімпійські ігри, якісь стадіони, майданчики. Звичайно, таку мрію зруйнувала війна, - сказав Вадим Гутцайт.

За його словами, питання проведення зимової Олімпіади в Україні обговорювали Володимир Зеленський та президент МОК декілька днів тому.

Наш Президент запитав про це, а отже, ми досі мріємо провести зимові Олімпійські ігри 2030 року, - додав він.

Нагадаємо, 12 вересня у Києві президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом. Зеленський поінформував президента МОК про те, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор і тому вступить у фазу діалогу з Міжнародним олімпійським комітетом і якнайшвидше направить делегацію до штаб-квартири МОК у Лозанні.