В Україні посилять відповідальність за підробку медичних документів

Уряд готує законодавчий акт
В Україні посилять відповідальність за підробку медичних документів
Вакцинаційна картка, паспорт вакцинації (фото: GettyImages)
16 Вересня 2021, 21:31
читать на русском

В Україні посилять відповідальність за підробку медичних документів, зокрема, паспортів про вакцинацію і довідки про протипоказання до щеплення.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Підробка документів є злочином та карається законом, наявність людей із фальшивими документами становить загрозу для здоров’я та життя інших, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо людину з підробним свідоцтвом депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А от якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку чи старенького, вагітну жінку чи онкохворого, наслідки її дій можуть бути вкрай важкі.

Наразі МОЗ разом з поліцією та СБУ працюють над виявленням випадків підроблення документів про вакцинацію, усі вони ретельно розслідуються. Зараз готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів, - повідомили у МОЗ.

Нагадаємо, що у Києві чоловік разом із турфірмами підробляли результати ПЛР-тестів від імені українських та закордонних лабораторій, а також медичних карток про вакцинування від COVID-19.

Читайте також