В Україні презентували мобільний застосунок "єСуд"

Бюджет застосунку склав приблизно 360 тисяч гривень
Важливо
В Україні презентували мобільний застосунок "єСуд"
Застосунок “єСуд” (фото: портал Судова влада)
29 Вересня 2021, 09:55
читать на русском

У Державній судовій адміністрації презентували мобільний застосунок "єСуд".

Про це повідомила Судова влада України.

Проблема зручності доступу до правосуддя, на жаль, існує в масштабах всієї України. Особливо гостро вона відчувається в умовах пандемії та збройної агресії. Завдання держави у такому випадку - робити доступ до суду і захист громадянами своїх прав зручним та ефективним. Тому система електронного суду є одним із найдієвіших елементів для забезпечення цієї зручності, - сказав народний депутат України, голова робочої групи з питань цифровізації правосуддя та суміжних правових інститутів в Україні Роман Бабій.

Зазначили, що бюджет застосунку склав приблизно 360 тисяч гривень, проте витрати взяло на себе представництво ПРООН в Україні.

За словами Сергія Чорнуцького, заступника Голови Державної судової адміністрації України, цей мобільний застосунок стане актуальним особливо для тих громадян, які знаходяться в зоні збройного конфлікту на Сході України на території Донецької та Луганської областей. Адже він спрощує доступ до правосуддя та надає можливість не перетинати лінію розмежування на території не підконтрольній Україні.

Мобільний застосунок "єСуд" дозволяє не лише слідкувати за рухом документів у судовій справі, але й отримувати процесуальні документи та судові повідомлення на власний смартфон, - йшлося в повідомленні.

Застосунок "єСуд" дозволяє:

  • отримувати повідомлення про надходження до електронного кабінету нових документів та зміну стану справ, у яких користувач є учасником чи учасницею;
  • переглядати справи, провадження, процесуальні документи, що надіслані судом до кабінету;
  • переглядати заяви, клопотання та інші документи, які користувач створив у своєму кабінеті;
  • переглядати довіреності та ордери, що знаходяться в кабінеті користувача;
  • анулювати довіреності та ордери, які видав користувач.

Нагадаємо, закон президента України Володимира Зеленського про"суд у смартфоні", набув чинності 16 червня.

Читайте також

1