В Україні розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ

Він триватиме до 30 серпня
Головне
В Україні розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ
Тестування, екзамен / Фото: Pexels
25 Серпня 2022, 11:29
читать на русском

Сьогодні, 25 серпня, розпочався перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії національного мультипредметного тесту.

Про це повідомив міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет у Telegram.

Сьогодні розпочинається перший етап підтвердження участі у спеціальній сесії НМТ. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму на інформаційній сторінці до 30 серпня. Вступники, які не пройдуть першого етапу протягом 25ー30 серпня, не зможуть узяти участь у тестуванні, - сказав Сергій Шкарлет.

Він зазначив, що потрібно пройти й другий етап підтвердження участі з 5 до 7 вересня, аби взяти участь у тестуванні спеціальної сесії НМТ. Зокрема, скласти тестування учасники зможуть у період з 12 до 16 вересня. Дата, час і місце проведення тестування буде зазначено в запрошенні, яке буде доступне з 10 вересня.

Шкарлет нагадав, що з 12 до 15 серпня тривала реєстрація для вступників, які не зареєструвалися для участі в тестуванні в основний і додатковий періоди. У цей період було сформовано майже 9 тисяч реєстраційних карток. За його словами, зареєстрованими вважаються ті учасники, які надіслали документи до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також вступники до магістратури, які не мали змоги скласти тестування в основну сесію можуть узяти участь у додатковій сесії МКТ/МТНК. Для цього вони мають до 26 серпня включно надіслати заяву щодо участі в додатковій сесії на електронну пошту того регіонального центру оцінювання якості освіти, на території якого розміщено заклад освіти, який зареєстрував вступника на основну сесію. Тестування буде проведено протягом 7–10 вересня, - додав він.

Нагадаємо, міністр освіти й науки України Сергій Шкарлет назвав кількість вступників, які продемонстрували високий рівень знань і незламність.

Читайте також

1