В Україні сім областей можуть потрапити до "помаранчевої" зони карантину: які саме

У всіх цих регіонах перевищено показник рівня захворюваності на COVID-19
Важливо
В Україні сім областей можуть потрапити до "помаранчевої" зони карантину: які саме
Медпрацівники у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
4 Жовтня 2021, 11:54
читать на русском

В Україні сім областей за COVID-показниками відповідають "помаранчевій" зоні карантину.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров'я станом на ранок 4 жовтня.

Так, ситуація з коронавірусом погіршилась у Житомирській, Запорізькій, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях.

У всіх цих регіонах перевищено показник рівня захворюваності на COVID-19. При цьому у Чернівецькій області наразі найгірша ситуація, там цей показник становить 609 при нормі не більше 75 на 100 тисяч населення. На другому місці Харківська область - 433.

Водночас рівень COVID-госпіталізацій перевищено у Запорізькій області - 62,5%, Харківській - 68,6%, Херсонській - 65,4 та Чернівецькій 65,6%.

При цьому рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів, у яких виявили коронавірус, чи з підозрою на хворобу, впродовж останніх семи днів має становити більш як 50%.

Своєю чергою у Харківській області перевищені норми по завантаженості COVID-ліжок з киснем - 66,4% при нормі 65%.

Нагадаємо, що у Чернівецькій області спостерігається найзагрозливіша ситуація з коронавірусом з-поміж інших областей. Там кількість зайнятих ліжок з хворими уже зрівнялася з рівнем піку попередньої хвилі.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також