В Україні стабілізують ціни на товари першої необхідності - Шмигаль

Під контролем уряду також будуть ціни ла паливо та на ліки
Головне
В Україні стабілізують ціни на товари першої необхідності - Шмигаль
Хліб (фото з відкритих джерел)
7 Березня 2022, 18:27
читать на русском

Кабінет Міністрів доручив відповідальним органам контролювати ціни на соціально значущі продукти, на ліки та паливо.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, контроль за цінами проводитимуть обласні військові адміністрації спільно з Нацполіцією та Держлікслужбою.

Уряд та місцева влада активно вживають додаткових заходів, аби стабілізувати ціни на товари першої необхідності, — сказав Шмигаль та наголосив, що підприємцям не варто намагатися заробити на війні.

Очільник Кабміну (досьє Шмигаля) зауважив, що вкрай важливим фронтом роботи в умовах війни є забезпечення нормальної роботи об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, тих, які постачають людям електроенергію, тепло та воду.

Ухвалили рішення, що 12 українських ТЕС відтепер зможуть отримувати газ від НАК "Нафтогаз" за ціною 7 грн за кубічний метр. Це дозволить відповідним підприємствам купувати необхідні обсяги блакитного палива, аби стабільно продовжувати роботу та поставляти українським родинам електроенергію, попри можливі перебої з поставками вугільної продукції, що також дуже важливо, — зазначив він.

Нагадаємо, компанія ДТЕК безоплатно постачатиме електроенергію медичним установам, військовим та силовим структурам та хлібозаводам у Києві, Донецькій та Дніпропетровській областях.

Читайте також