В Україні ведеться цілеспрямована кампанія проти COVID-вакцинації - Степанов

Метою цієї кампанії є введення в оману українців щодо якості провідних вакцин
В Україні ведеться цілеспрямована кампанія проти COVID-вакцинації - Степанов
Вакцинація в Україні COVID-препаратом CoviShield, коронавірус (фото: УНІАН)
9 Березня 2021, 15:13
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов вважає, що в Україні ведеться цілеспрямована кампанія проти COVID-вакцинації. Вона має на меті дискредитувати препарати провідних світових виробників, щоб була можливість використовувати вакцину виробництва країни-агресора.

Про це Степанов заявив під час брифінгу у вівторок, 9 березня.

Як повідомив міністр, окремі політики та експерти намагаються ввести в оману українців щодо вакцинації проти коронавірусу. Вони прагнуть, щоб Україна використовувала вакцину, яку виготовляє Росія, а не препарати з провідних країн світу. Степанов закликав українців довіряти лікарям, а не політичним діячам.

В інформаційному просторі країни розгорнута цілеспрямована антивакцинальна кампанія. Одним з можливих замовників антивакцинальної істерії, зокрема є люди, які всіма правдами й неправдами хочуть, щоб Україна не використала вакцини провідних країн світу, які виготовлені провідними компаніями світу. А використовували тільки вакцину, яка виготовляється в країні-агресорі, - сказав глава МОЗ.

Читайте також

На думку Степанова, замовниками цієї антивакцинальної вакханалії є так звані українські колаборанти "ковіду", це різні політичні діячі, експерти, які коментують, яка вакцина хороша, а яка погана.


Контекст. 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу. На першому етапі вакцинації щеплюють медиків, які працюють з хворими на COVID, бригади швидкої допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку, військових на фронті.

Також читайте наш матеріалМинув рік з коронавірусом, але висновків не зробили: чому Україну чекає новий локдаун.

1