В Україні зафіксували майже 600 побічних ефектів від вакцини проти COVID-19

3 випадки потребували нагляду лікарів
В Україні зафіксували майже 600 побічних ефектів від вакцини проти COVID-19
Вакцинація проти коронавірусу у Київській області (фото: koda.gov.ua)
25 Березня 2021, 11:26
читать на русском
В Україні від початку вакцинації зафіксовано 587 незначних побічних реакцій, 3 випадки потребували нагляду лікарів.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров'я України Ігор Іващенко.

На сьогодні було зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцини. Мова передусім іде про головний біль, тимчасове підвищення температури, втому. Хочу зазначити, що це передбачувані побічні реакції на застосування вакцин, - сказав він.

За словами заступника міністра, також було зафіксовано 3 випадки, коли пацієнтам, які отримали вакцину, знадобився тимчасовий нагляд лікарів. До того ж на сьогодні в Україні проведено уже понад 155 тисяч щеплень від коронавірусу.

Читайте також

Він нагадав, що у разі погіршення самопочуття після вакцинації потрібно звернутися до сімейного лікаря або до закладу, в якому була проведена процедура. Після такого звернення лікарі повинні повідомити Державний експертний центр про встановлену побічну дію.


Контекст. 23 березня в Одеській області раптово втратила свідомість жінка-військовослужбовиця, яка два дні тому отримала щеплення від коронавірусу. Колеги одразу викликали швидку медичну допомогу, однак лікарі констатували смерть. Міністерство охорони здоров’я  заявило, що загибель жінки не пов'язана з вакцинацією.

24 березня у Чернівцях помер чоловік, який раніше вакцинувався проти коронавірусу. Причиною смерті став гострий мозковий інсульт.

1