В Україні збільшать кількість тестувань на COVID-19 - Ляшко

Додатково планують закупити партію експрес-тестів
В Україні збільшать кількість тестувань на COVID-19 - Ляшко
Віктор Ляшко (фото: УНІАН)
5 Листопада 2020, 15:47
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я планують збільшити кількість тестувань на COVID-19 за допомогою нових експрес-тестів.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу 5 листопада.

Ляшко зазначив, що уряд перепрофілював в системі охорони здоров'я кошти, і додатково виділилося 80 млн грн для закупівлі першої партії експрес-тестів, яку вже прибуде найближчим часом.

Він (досьє Віктора Ляшка) додав, що також виділено 1 млрд грн для подальшої закупівлі експрес-тестів, які будуть доставлені до сімейних лікарів, мобільних бригад та закладів охорони здоров'я, які госпіталізують хворих з COVID-19

Експрес-тести дозволяють за 15-20 хвилин виявити інфікування коронавірусом, – наголосив Ляшко.

Читайте також

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я планувало закупити тести на коронавірус, які використовують експрес-метод визначення на антиген COVID-19. За допомогою цих експрес-тестів планувалось здійснювати до 1 млн досліджень на місяць.

Раніше повідомлялось, що 1,5 мільярда гривень з фонду боротьби з COVID-19 виділять на закупівлю нових експрес-тестів для виявлення коронавірусної хвороби. Зазначалось, що такі тести будуть проводитися сімейними лікарями, мобільними бригадами та лікарнями.