В Україні змінять ПЛР-системи через мутацію коронавірусу

Зміни до процесу тестування внесуть в кінці грудня
Головне
В Україні змінять ПЛР-системи через мутацію коронавірусу
Вчені, коронавірус (фото: pexels)
22 Грудня 2020, 11:46
читать на русском

В Україні наприкінці грудня зміниться процедура ПЛР-тестування через нову мутацію Covid-19.

Про це на брифінгу повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Систему змінять після 27 грудня, коли Велика Британія оприлюднить дослідження про зміни у структурі нового коронавірусу.

Наприкінці грудня Центр громадського здоров`я збере усіх виробників та постачальників тест-систем ПЛР і обговорить з ними зміни, щоб осучаснити вітчизняні ПЛР-системи і додати мішень, яка буде "виловлювати" білок нового мутованого вірусу, - розповів Ляшко (досьє Віктора Ляшка).

Читайте також

Нагадаємо, уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіла понад тисяча людей. Він поширюється швидше за відомий COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади, він дуже швидко розповсюджується.

21 грудня новий різновид коронавірусу COVID-19, виявлений ​​раніше у Великій Британії, знайшли ​​також у Нідерландах, Італії, Данії, Австралії та ПАР.

Посольство України у Великій Британії рекомендувало громадянам України відмовитися від відвідування країни через поширення нового штаму коронавірусу.

Тим часом Україна поки що не закриватиме авіаційне сполучення з Великою Британією через розповсюдження нового штаму коронавірусу.

1