Україна не буде закриватиме авіасполучення з Великою Британією

Мінінфраструктури контролюватиме ситуацію з коронавірусом у Великій Британії, аби вчасно змінити рішення
Головне
Україна не буде закриватиме авіасполучення з Великою Британією
Аеропорт Хітроу (Фото: Pexels)
21 Грудня 2020, 21:28
читать на русском

Україна поки що не закриватиме авіаційне сполучення з Великою Британією через розповсюдження нового штаму коронавірусу.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Міністр зауважив, що візовий режим і так обмежує пасажиропотік між Україною та Великою Британією. Крім того, на свята в Україну переважно повертаються молоді українці, які навчаються за кордоном.

Ми маємо візовий режим з британцями, що вже обмежує кількість пасажирів між нашими країнами. Зараз рейси виконуються переважно для повернення українців з навчання з-за кордону додому на різдвяні канікули, - написав Криклій (досьє Владислава Криклія).

Міністр додав, що уряд контролюватиме ситуацію з розповсюдженням нового штаму коронавірусу У Великій Британії і за необхідності змінить своє рішення та закриє повітряний простір для британців.

Будемо вести моніторинг ситуації з COVID-19 у Великій Британії і у разі необхідності змінимо це рішення, - заявив Криклій.

Нагадаємо, уряд Великої Британії виявив новий вид коронавірусу, на який захворіла понад тисяча людей. Він поширюється швидше за відомий COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії заявив, що ситуація з новим штамом коронавірусу "вийшла з-під контролю" влади, він дуже швидко розповсюджується.

21 грудня новий різновид коронавірусу COVID-19, виявлений ​​раніше у Великій Британії, знайшли ​​також у Нідерландах, Італії, Данії, Австралії та ПАР.

Посольство України у Великій Британії рекомендувало громадянам України відмовитися від відвідування країни через поширення нового штаму коронавірусу.

Читайте також

Сьогодні ж, 21 грудня, лікар-інфекціоніст Віктор Петров заявив, що новий штам коронавірусу, через який у Великій Британії вводять додаткові карантинні заходи, вже потрапив до України. Зокрема, ним заразився заробітчанин, який вернувся щойно із Чехії.

Більше про новий штам коронавірусу з Великої Британії читайте у нашому матеріалі: Новий штам коронавірусу: що відомо та яка небезпека.