В Україні з'явиться електронна черга для проходження кордону

Біля прикордонних пунктів пропуску створять мережі сервісних зон для вантажних автомобілів та водіїв
Головне
В Україні з'явиться електронна черга для проходження кордону
Затори на кордоні, фури (фото: УНІАН)
12 Серпня 2022, 21:06
читать на русском

В Україні прискорять запуск послуги "електронна черга" при проходженні кордону.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Розбудову якісної прикордонної інфраструктури обговорили під час наради з командою Міністерства інфраструктури. Прискорення проходження на пунктах пропуску людей, автівок і вантажів сприятиме активізації роботи бізнесу та збільшенню товарообігу. Що особливо важливо зараз, - сказав Денис Шмигаль.

За його словами, нині перед Міністерством інфраструктури поставлено завдання прискорити запуск послуги "електронна черга»" на кордоні та активізувати створення мережі сучасних сервісних зон для вантажних автомобілів та водіїв біля прикордонних пунктів пропуску. Зокрема, такі зони необхідно облаштувати згідно зі стандартами та директивами ЄС по всій країні.

Міністерству потрібно спільно з Держмитслужбою опрацювати заходи щодо розширення пропускної спроможності держкордону. Зокрема, закупити обладнання для сканування авто та прискорення проходження митних процедур. Також треба опрацювати питання продовження роботи з облаштування прикордонної інфраструктури за допомогою кредитних і грантових коштів партнерів.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ нагадало українцям, які будуть виїжджати за кордон на автомобілі, які документи потрібно підготувати.

Читайте також