Вакцина AstraZeneca пройшла третю фазу - Кузін розповів про її ефективність

Ефективність вакцини складає 74%
Вакцина AstraZeneca пройшла третю фазу - Кузін розповів про її ефективність
Вакцина (Фото: Reuters)
5 Жовтня 2021, 18:31
читать на русском

Вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca пройшла третю фазу клінічних досліджень, показавши ефективність у 74%.

Про це повідомляє головний санітарний лікар Ігор Кузін у Facebook.

Хороші новини - з'явилися результати останньої стадії клінічних випробувань вакцини AstraZeneca проти коронавірусної хвороби... Вони свідчать про те, що вакцина безпечна і захищає від симптоматичного перебігу хвороби в середньому на 74%, - написав він.

За його словами, результати 3-ї фази клінічних випробувань вакцини AstraZeneca були опубліковані в науковому виданні The New England Journal of Medicine.

Водночас, ефективність вакцини для людей віком від 65 років є ще вищою – 83,5%. Ефективність у запобіганні госпіталізації становить 94,2%, а реанімації – майже 100%, - додав лікар.

Третю фазу клінічних випробувань провели в США, Чилі та Перу. Участь у ній взяли 32 451 особа. З них дві третини отримали дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів, а третина отримала плацебо.

Нагадаємо, що 19 серпня Україна отримала від Греції, Польщі та Литви майже 800 тисяч доз вакцини AstraZeneca від коронавірусу.

Більше читайте про вакцину AstraZeneca в нашому матеріалі: Топ-4 вакцини від коронавірусу в Україні: чим вони відрізняються та де їх визнають
1