Вакцинація від COVID-19: хто зможе отримати вакцину першочергово

МОЗ виділило групи ризику за професійною ознакою, віком та станом здоров'я
Вакцинація від COVID-19: хто зможе отримати вакцину першочергово
Коронавірус, лікар (фото: Pexels)
8 Грудня 2020, 10:36
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанова повідомив, що пріоритетними групами населення для отримання вакцини від COVID-19 мають бути люди, які входять до груп ризику.

Про це він сказав на брифінгу у вівторок, 8 грудня.

За його словами, Міністерство охорони здоров'я виділило пріоритетні групи ризику, серед яких медики, освітяни, поліціянти, а також люди пенсійного віку.

Ми чітко розуміємо, і склали відповідні графіки вакцинації, розклали всіх людей по пріоритетах. І ми вважаємо, що пріоритетними групами населення мають бути люди, які входять до груп ризику. Це група ризику за професійною ознакою - наші медичні працівники, - сказав Степанов.

Степанов додав, що до груп ризику за професійною ознакою також входять працівники закладів освіти та працівники Національної поліції. Він зазначив, що група ризику за віком і станом здоров'я теж має входити до переліку груп для обов'язкової вакцинації. Йдеться про людей старших 60 років та людей, які мають супутні захворювання.

За словами міністра, МОЗ робить все можливе для якнайшвидшого отримання вакцини від COVID-19.

Читайте також

Нагадаємо, 7 грудня президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) розповів про алгоритм підготовки до масової вакцинації від Covid-19. За його словами, держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим.

В. о. голови Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив, що вакцинація від коронавірусу в Україні буде проходити в три етапи, і першими її отримають медики та групи ризику.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанова (досьє Степанова) заявив, що Україна розраховує на отримання близько вісьмох мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.