Україна отримає близько вісьмох мільйонів доз вакцини проти COVID-19 - МОЗ

МОЗ домовляється про вакцини з кількома виробниками
Україна отримає близько вісьмох мільйонів доз вакцини проти COVID-19 - МОЗ
Максим Степанов (фото: УНІАН)
8 Грудня 2020, 09:02
читать на русском

Україна розраховує на отримання близько вісьмох мільйонів доз вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов на своїй сторінці у Facebook.

Міністр повідомив, що мав телефонну розмову з тимчасовою повіреною у справах США в Україні Крістіною Квін стосовно включення нашої країни в перелік потенційно пріоритетних кандидатів на отримання вакцини за програмою використання під час надзвичайних ситуацій/ біотехногенних катастроф.

За його словами, вона запевнила, що разом із командою зробить усе можливе, аби отримання вакцини Україною відбулося якомога скоріше.

Читайте також

Окрім того, наприкінці першого-на початку другого кварталу 2021-го року ми очікуємо на поставки вакцини у рамках ініціативи COVAX — у п‘ятницю я підписав відповідні технічні документи з альянсом GAVI. Згідно цієї ініціативи ми розраховуємо на отримання близько 8 млн доз вакцини проти COVID-19, - розповів міністр (досьє Степанова).

Він повідомив, що МОЗ налагоджує домовленості щодо постачання вакцини проти коронавірусної інфекції з кількома її виробниками, щоб максимально задовольнити потребу всієї України.

Нагадаємо, 7 грудня президент України Володимир Зеленський (досьє Зеленського) розповів про алгоритм підготовки до масової вакцинації від Covid-19. За його словами, держава має визначитися, хто буде вакцинуватися першим.

В. о. голови Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Ігор Кузін повідомив, що вакцинація від коронавірусу в Україні буде проходити в три етапи, і першими її отримають медики та групи ризику.

Читайте також наш матеріалТоп-5 вакцин від коронавірусу: яка ефективніша і коли з'являться 

1