Вакцини AstraZeneca та Pfizer скоро надійдуть в Україну - ОП

Україна отримає 300 тис. доз вакцини AstraZeneca та 117 тис. доз вакцини Pfizer
Вакцини AstraZeneca та Pfizer скоро надійдуть в Україну - ОП
Шприц, вакцина Фото: cottonbro з Pexels
29 Березня 2021, 15:47
читать на русском

Найближчим часом Україна в межах програми COVAX отримає 300 тисяч доз вакцини AstraZeneca та 117 тисяч доз вакцини Pfizer.

Як повідомляє пресслужба глави держави, про це йшлося на селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.

Очікується, що найближчим часом Україна отримає в межах програми COVAX 300 тис. доз вакцини AstraZeneca та 117 тис. доз вакцини Pfizer. Вакцинація другою дозою почнеться з кінця травня, тобто через 12 тижнів після першого щеплення. Саме за таким алгоритмом формується найміцніший імунітет, - йдеться в повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що тривають переговори щодо прямих контрактів на закупівлю вакцин, що дасть змогу охопити щепленнями якомога більшу кількість українців.


Контекст. Від 19 березня Україна перейшла до другого етапу вакцинації, в межах якого вакцинують людей з надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги.

Від 22 до 28 березня 2021 року в Україні щеплення проти коронавірусу отримали 87 440 осіб. Від початку кампанії щеплено - 198 465 людей.

Читайте у нашому матеріалі про те, якими способами можна записатися в чергу на вакцинацію від Covid-19 і що робити, аби легко перенести щеплення: Вакцинація в Україні: як записатися та зробити щеплення