Вакцини Pfizer та Moderna проти COVID-19 ефективні на 90% - нове дослідження

Вони ефективні після введення другої дози вакцини
Вакцини Pfizer та Moderna проти COVID-19 ефективні на 90% - нове дослідження
Вакцина, коронавірус (фото: Pexels)
31 Березня 2021, 03:07
читать на русском

Вакцини Pfizer та Moderna проти COVID-19 виявилися ефективними на рівні 90%.

Такий висновок міститься у звіті, опублікованому Центром з контролю та профілактики захворювань у США.

Результати показали, що після другої дози вакцини ризик зараження зменшився на 90 відсотків через два і більше тижнів після вакцинації. Після прийому однієї дози будь-якої вакцини ризик інфікування учасниками (дослідження - ред.) знизився на 80 відсотків через два і більше тижнів після вакцинації, - йдеться у звіті.

Читайте також

Зазначається, що після отримання кожної дози вакцини потрібно близько двох тижнів для вироблення організмом антитіл, що захищають від інфекції.

Люди вважаються "частково вакцинованими" через два тижні після першої дози вакцини та "повністю вакцинованими" через два тижні після другої дози, - зазначається у докладі.

У дослідженні взяли участь 3 950 працівників медичного персоналу та співробітники швидкої допомоги із шести штатів США. Вони отримали щеплення вакциною Pfizer або Moderna з середини грудня 2020 року до середини березня 2021 року.

Нагадаємо, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) вирішило дозволити використання вакцини від коронавірусу Comirnaty, яку розробили компанії Pfizer та BioNTech.