ВАКС відсторонив заступника директора порту "Южний" через підозру у корупції

Суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора САП
ВАКС відсторонив заступника директора порту "Южний" через підозру у корупції
суд, суддя Фото: Ekaterina Bolovtsova з Pexels
2 Березня 2021, 03:15
читать на русском

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відсторонила від посади заступника директора морського торговельного порту "Южний", якого підозрюють в організації корупційної схеми.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та відсторонила від займаної посади заступника директора ДП "МТП "Южний", який підозрюється в організації корупційної схеми.

Заступника відсторонили майже на два місяці - до 27 квітня 2021 року.

Нагадаємо, що детективи Національного антикорупційного бюро 27 жовтня 2020 року викрили 11 осіб на організації корупційної схеми, серед яких був і заступник директора порту.

Читайте також

Під час досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що один із чинних керівників ДП "МТП "Южний" разом із заступником директора цього ж держпідприємства та керівником приватної компанії впродовж 2017-2018 років організували схему, через яку держпідприємство незаконно переплатило 47,5 млн гривень при закупівлі товарів.

Посадовці діяли залучили для реалізації своїх планів ще низку осіб, що дозволяло їм повністю контролювати весь процес закупівлі — від формування потреби у закупівлі і складання тендерної документації до контролю за конкурентним середовищем.  Загалом слідство зафіксувало 29 таких закупівель.

Також працівники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції викрили корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї, яку організували у цьому ж підрозділі.

1