Вчені НАН України заявили про початок чергової хвилі COVID-19

Науковці підготували прогноз розвитку COVID-19 в нашій країні з 12 до 25 січня
Вчені НАН України заявили про початок чергової хвилі COVID-19
Карантин в Україні через коронавірус (фото: УНІАН)
12 Січня 2022, 10:27
читать на русском

В Україні майже на 40% зросла кількість нових позитивних випробувань. Це свідчить про початок чергової хвилі захворюваності на коронавірус. 

Про це повідомили у пресслужбі Інституту проблем математичних машин та систем НАН України.

Науковці підготували прогноз розвитку COVID-19 в нашій країні з 12 до 25 січня. За їхніми даними, Україна входить до чергової хвилі коронавірусу.

Згідно з даними про заразність штаму "омікрон" та епідемічних тенденцій низки країн світу, можна очікувати стрімкішого, ніж будь-коли раніше, зростання епідемічних показників. Відкриття шкіл після канікул та сезонність також можуть суттєво вплинути на динаміку епідемії, — повідомили в Інституті.

З 12 по 18 січня в Україні добова кількість нових випадків коронавірусу сягатиме 7072. За останні 3—5 днів збільшилася і частина молоді до 35 років, у яких фіксують вірус. Зокрема, вони частіше стали потрапляти до лікарень.

Науковці наголосили, що вакцини надають високий захист проти госпіталізації, рівень якого досі не зазнав можливого зниження на тлі поширення штаму "Омікрон", як це можна очікувати з огляду на дані країн світу. Повні дані про вікову структуру хворих свідчать про високий рівень ефективності вакцин в усіх вікових категоріях.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що нова хвиля коронавірусу в Україні очікується з кінця січня.

Читайте також

1