Кузін розповів, коли черговий сплеск COVID-19 очікується в Україні

У цей час буде більше хворих на штам "Омікрон"
Головне
Кузін розповів, коли черговий сплеск COVID-19 очікується в Україні
Швидка медична допомога, коронавірус Фото: УНІАН
11 Січня 2022, 10:23
читать на русском

Головний санітарний лікар Ігор Кузін вважає, що нова хвиля коронавірусу в Україні очікується з кінця січня.

Про це Кузін сказав в інтерв'ю ВВС Україна.

Я маю надію, що ні (нової хвилі ще немає. - Ред.). Зараз у Сумській області збільшується кількість нових випадків, а в Херсонській зростає частка госпіталізованих. Однак, цей зріст не є значним. Ми ще не бачимо погіршення епідситуації. Скоріше спрацьовує післясвятковий період, коли люди відкладали похід до лікаря, - розповів він про збільшення госпіталізацій хворих на коронавірус.

Крім цього, черговий сплеск розпочнеться з кінця січня. У цей час буде більше "Омікрону", а хвиля захворювання буде тривалою. Кузін наголосив, що пік припаде на лютий з поступовим спаданням аж до квітня.

За його словами, тривалість і розмах нової хвилі буде залежати від ефективності протиепідеміологічних заходів і від кількості людей, які отримають повний курс щеплення або бустерну дозу. Кількість смертей унаслідок нового спалаху також буде залежати від темпів вакцинальної кампанії.

Ми не очікуємо, що 2022 рік буде гіршим, ніж 2021 за кількістю нових випадків або кількістю смертей, - зазначив Кузін.

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров'я вважають, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призводить до госпіталізацій та вбиває людей. Тому його, як вважають експерти, не варто відносити до категорії "м'яких".

Читайте також наш матеріал: "Омікрон" лютує: чи стане він домінувальним в Україні та як не захворіти

Читайте також

1