Вчені сказали, у кого найбільші шанси підхопити ковід та померти від хвороби

Найбільше шансів заразитися коронавірусом мають нещеплені люди
Вчені сказали, у кого найбільші шанси підхопити ковід та померти від хвороби
Хворий під киснем у лікарні в Харкові (фото: Владимир Корсунов / Facebook)
13 Вересня 2021, 22:15
читать на русском

Учені з Центру контролю і запобігання захворюванням США (CDC) заявили, що повністю вакциновані двома компонентами вакцини громадяни в 11 разів рідше помирають від COVID-19 і в 10 разів рідше потрапляють до лікарень.

Про це пише газета The Hill, посилаючися на дані дослідження CDC.

Експерти чотири місяці досліджували понад шість тисяч випадків COVID-19, госпіталізацій і смертей в 13 штатах і великих містах США. Вони виявили, що нещеплені мали у майже 5 разів більше шансів заразитися коронавірусом, у 10 разів більше шансів бути госпіталізованими з ускладненнями, і в 11 разів - більше шансів померти від хвороби, в порівнянні з повністю вакцинованими.

Директор центру CDC Рошель Валенські заявила, що таким чином вчені дійшли висновку, що вакцинація захищає від важких ускладнень COVID.

Нагадаємо, завідувачка кафедри інфекційних хвороб Національного медичного університету імені Богомольця Ольга Голубовська заявила, що наразі не можна з точністю назвати найефективнішу вакцину від COVID-19. Вони не дають протікати захворюванню у важкій формі, але не захищають від інфікування.

Читайте також

1