Велика Британія планує уникнути введення наступного локдауну

Подібні плани введення локдауну є вже в Північній Ірландії та Уельсі
Велика Британія планує уникнути введення наступного локдауну
Велика Британія (фото: з відкритих джерел)
19 Грудня 2020, 03:05
читать на русском

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон планує, що в Англії не доведеться вводити третій локдаун під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляє Reuters.

Голова британського уряду сподівається, що чинна система обмежень в Англії допоможе уникнути необхідності посилювати карантин після Різдва.

Звичайно, ми сподіваємося, що нам вдасться уникнути чогось в цьому роді. Але правда в тому, що відсоток захворюваності серйозно збільшився за останні тижні, - сказав Джонсон.

Читайте також

В Північній Ірландії і Уельсі вже планують повернутися до локдауну після пом'якшення карантину на Різдво. В Англії ж кількість нових випадків зараження коронавірусом почала збільшуватися після пом'якшення заходів, які почались 2 грудня.

Нагадаємо, що раніше уряд Великої Британії планував скасувати карантинні обмеження для населення спеціально в період Різдва, щоб дати можливість сім’ям повноцінно відзначити це свято та відвідати родичів.

А 8 грудня 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

Маргарет Кінен - мешканка Ковентрі, графство Уест-Мідленс, прищепилася о 6.30 ранку за місцевим часом (8.30 по Києву) в університетській лікарні Ковентрі.

1