Велика Британія та США вводять нові санкції проти Білорусі 

Пакет торгових, фінансових та авіаційних санкцій ухвалено 9 серпня
Важливо
Велика Британія та США вводять нові санкції проти Білорусі 
ЄС підтримав ЛГБТ-спільноту (Фото: Твіттер)
9 Серпня 2021, 17:13
читать на русском

Велика Британія та США ухвалили новий пакет торгових, фінансових та авіаційних санкцій проти Білорусі.

Зокрема, уряд Об'єднаного Королівства повідомив, що це відбулося у відповідь на "підрив демократії, що триває, та порушення прав людини режимом Лукашенка".

Ці заходи являють собою значний додатковий крок у тиску на режим Лукашенка. Вони ретельно спрямовані на чинення тиску на Лукашенка, державні інститути і тих, хто його оточує, з метою змусити їх змінити поведінку, при цьому мінімізуючи будь-які непередбачені наслідки для населення Білорусі в цілому, – йдеться в повідомленні.

До санкційного списку потрапили Олександр Лукашенко та його син Віктор, очільник Міноборони Білорусі, голова КДБ, очільник Адміністрації президента, глава МВС країни.

Сьогодні санкції проти Білорусі погодили й у Сполучених Штатах Америки. Як повідомляє AFP, вони будуть приурочені до річниці президентських виборів в республіці.

Зазначається, що обмеження будуть введені у зв'язку з нападом на демократичні устремління і права людини, транснаціональні репресії і через корупцію. Вони торкнуться ключових інститутів і прихильників президента Олександра Лукашенка, Національного олімпійського комітету Білорусі, білоруських компанії, бізнесменів та одного з приватних банків.

Нагадаємо, у серпні 2020 року у Білорусі відбулися вибори президента. За інформацією ЦВК, Тіхановська набрала 9,9% голосів, а Лукашенко 80,23%. Після оголошення цих результатів у Білорусі почалися масові акції протесту, які жорстко розганяли силовики. Сама Тіхановська покинула Білорусь та поїхала до Литви.

За даними незалежного дослідження платформи "Голос", Тіхановська перемогла Лукашенка на виборах у 2020 році вже у першому турі, обійшовши білоруського президента на 24 відсотки.

Читайте також

1