Верещук розповіла про покарання для українців, які візьмуть участь у російському "референдумі"

Нині спостерігається мізерний відсоток мешканців ТОТ, готових брати участь у псевдореферендумах
Головне
Верещук розповіла про покарання для українців, які візьмуть участь у російському "референдумі"
Ірина Верещук Фото: minre.gov.ua
4 Вересня 2022, 11:13
читать на русском

Українцям, які візьмуть участь у російських "референдумах" на тимчасово окупованих територіях, загрожує кримінальна відповідальність.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час телемарафону.

"Референдуми", як би вони їх не називали, - це все елементи злочину, який вчиняє Росія щодо нашої держави. У них зараз етап закритої фази з відкритою датою. Ми чудово це розуміємо і бачимо. Немає і не буде ніяких "референдумів" на нашій українській землі. А те, що вони (ред. орки) називають там щось, когось із Росії привозять, скриньки якісь роблять, абсолютно нічого схожого з референдумом не має, - сказала Ірина Верещук.

За її словами, західні країни не визнають псевдореферендумів РФ, проте для українців, які візьмуть в них участь, передбачане покарання.

Тому все це фарс і цирк. Але для наших громадян, які братимуть у цьому участь, це, насправді, стаття Кримінального кодексу. Тому я вкотре закликаю евакуюватися усіх, хто може, а якщо так склалося, що люди змушені залишитися на непідконтрольних територіях, - не брати участі у жодних "референдумах". Жодним тиском, жодним насильним спонуканням тощо не можна потім буде виправдати те, що людина йшла на "референдум", брала якісь "бюлетені" і щось там робила, - пояснила Верещук.

Вона додала, що нині спостерігається мізерний відсоток мешканців ТОТ, готових брати участь у псевдореферендумах.

Нагадаємо, що 7 серпня президент Володимир Зеленський заявив, якщо РФ проведе "референдуми", то закриє можливість переговорів.

За даними Центру національного спротиву, російські окупанти хочуть присвятити голосування на так званих "референдумах" до російського "єдиного дня голосування" 11 вересня.

Читайте також наш матеріал: путін хоче нові "республіки": коли очікувати псевдореферендуми та де їх проведуть

Читайте також