Верещук заявила, що готова очолити Міноборони (відео)

Нардепка готова керувати оборонним відомством, якщо їй запропонує президент
Верещук заявила, що готова очолити Міноборони (відео)
Ірина Верещук (фото: УНІАН)
15 Липня 2021, 22:03
читать на русском

Народна депутатка від фракції  "Слуга народу Ірина Верещук заявила про готовність очолити Міністерство оборони України, якщо їй це запропонує президент Володимир Зеленський.

Про це Верещук заявила в ефірі каналу "Україна 24".

Нардепка, яка очолює підкомітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, зауважила, що нині рано говорити про це конкретно.

Таке рішення виключно залежить від верховного Головнокомандувача, це його вертикаль, його конституційні повноваження, і якщо таке рішення буде прийнято, то воно буде прийнято саме ним. Говорити про те, що зараз йдуть якісь розмови, рано, - сказала парламентарій.

На питання про те, чи погодиться вона, якщо їй надійде пропозиція очолити Міноборони, Верещук відповіла ствердно.


Контекст. Після заяви про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова поповзли чутки про можливе звільнення Андрія Тарана та Дениса Малюськи. Коментуючи це, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що це лише чутки. Принаймні до вересня більше не очікують на нові перестановки у Кабміні, а це означає, що міністри оборони Андрій Таран і юстиції Денис Малюська збережуть свої посади, а чутки про їх звільнення і призначення міністром оборони нардепки Ірини Верещук – це лише невдалий жарт.

Читайте також