Верховна Рада на наступному тижні збереться на позачергове засідання

Депутати мають намір ухвалити низку євроінтеграційних законів
Головне
Верховна Рада на наступному тижні збереться на позачергове засідання
Верховна Рада Фото: сайт парламенту
11 Жовтня 2021, 20:07
читать на русском

Наступного пленарного тижня, з 19 по 22 жовтня, Верховна Рада вирішила зібратися на позачергове засідання для ухвалення євроінтеграційних законів.

Про це повідомила речниця "Слуги народу" Юлія Палійчук у Телеграмі.

За її словами, фракції слуг планує провести позачергове засідання парламенту для ухвалення євроінтеграційних законів, серед яких, зокрема:

  • №4554 про безпечне дитяче харчування відповідно до стандартів ЄС;
  • №3680-д щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу насіння;
  • №0112 - ратифікація Гарантійної угоди "Логістична мережа (Модернізація та цифровізація "Укрпошти")" між Україною та Європейським інвестиційним банком;
  • №0124 про внесення змін до Конвенції між урядом України й урядом Королівства Данії про уникнення подвійного оподаткування.

Також у планах монобільшості розглянути 12 проєктів блокуючих постанов, які не дозволяють голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку підписати закон про олігархів і передати його на підпис президенту.

"Слуги народу" планують ухвалити за спеціальною процедурою ресурсний законопроєкт №5600 (проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень).

У планах монобільшості - ухвалити закони, необхідні для посилення співпраці з МВФ, на які давно чекає місія Фонду в Україні.

Серед них, зокрема, такі проєкти законів:

  • №5459-1 - про приведення статусу НАБУ у відповідність до вимог Конституції;
  • №5850, 5852 і 5853 - щодо реформування банківської сфери та посилення незалежності НБУ.

Також депутати планують перейти до розгляду законопроєкту 3205-2, який допоможе малим фермерам отримати доступні кредитні ресурси.

Нагадаємо, що колишній голова Верховної ради Дмитро Разумков заявляв, що рішення щодо закону про олігархів приймає український парламент. Тому він підпише лише за той документ, за який проголосував парламент у сесійній залі.

Читайте також

1