Весняний призов: чи буде набір на строкову військову службу в ЗСУ

В Україні оголошено загальну мобілізацію
Головне
Весняний призов: чи буде набір на строкову військову службу в ЗСУ
Війна в Україні Фото: @ArmedForcesUkr
8 Квітня 2022, 08:34
читать на русском

У 2022 році в Україні не проводитиметься весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань.

Про це повідомляє Міністерство оборони з посиланням на інформацію від Генерального штабу Збройних Сил України.

Зазазначається, що у зв’язку з військовою агресією російської федерації та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань указом президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 "Про загальну мобілізацію" в державі оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється внаслідок надходження військовозобов’язаних та резервістів.

Таким чином потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає, - наголошують у Міноборони.

Нагадаємо, у ніч на 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін оголосив про "військову операцію в Україні". Росія одразу почала обстрілювати різні об'єкти по всій Україні. Міноборони росії стверджувало, що не завдає ударів по містах, а знищує лише військові об'єкти, хоча їхні заяви не відповідають дійсності.

Президент Володимир Зеленський зранку 24 лютого запровадив воєнний стан на всій території країни. Також президент підписав указ про загальну мобілізацію. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Читайте також

1