Ветеранам АТО дозволили вакцинуватися від коронавірусу поза чергою

Щепитися поза чергою можна буде залишком невикористаної вакцини
Важливо
Ветеранам АТО дозволили вакцинуватися від коронавірусу поза чергою
Вакцинація в Україні (фото: facebook.com/pressjfo.news)
18 Березня 2021, 18:00
читать на русском

МОЗ додав ветеранів АТО/ООС до категорій громадських діячів, які можуть щепитися надлишковими дозами вакцини Covishield.

Про це йдеться на урядовому порталі.

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до Дорожньої карти з впровадження вакцини від коронавірусу і проведення масової вакцинації у відповідь на пандемію COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках.

Учасники бойових дій можуть отримати щеплення вакциною, яку не використали, після вакцинації групи першої черги.

Учасники бойових дій можуть записатися до списку очікування через портал чи мобільний застосунок Дія або через національний контакт-центр МОЗ.


Контекст.  Згідно з правилами, у разі відмови людей з груп ризику, залишки доз із відкритого флакону терміново пропонують громадським діячам, до яких тепер належать і ветерани АТО/ООС. Якщо вакцину не використовують у цей термін, вона підлягає утилізації.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів.

Читайте також

На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

1