Вибори голови Конституційного суду провалилися

Жоден із кандидатів не набрав потрібної кількості голосів
Головне
Вибори голови Конституційного суду провалилися
Конституційний Суд України (фото: КСУ / Facebook)
14 Червня 2022, 15:26
читать на русском

У вівторок, 14 червня, відбулося спеціальне засідання Конституційного суду України, на якому судді КСУ мали обрати нового голову суду.

Однак, вибори голови суду не відбулися, оскільки жоден кандидат на цю посаду не отримав необхідну кількість голосів суддів.

Про це повідомила народна депутатка, представниця Верховної Ради в КСУ Ольга Совгиря.

За її словами, наступна спроба обрати голову КСУ відбудеться через місяць - 15 липня.

Відповідно до Конституції, закону і регламенту суду вибори голови КСУ відбуваються шляхом таємного голосування суддями. Обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менше 10 суддів. Якщо жоден із кандидатів на посаду голови суду не одержав необхідної кількості голосів проводяться нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня проведення попередніх виборів голови суду, - повідомила Совгиря.

Нагадаємо, що відсторонений голова Конституційного суду Олександр Тупицький незаконно виїхав з України після початку повномасштабного російського вторгнення. Оскільки з 24 лютого заборонено залишати Україну чоловікам призовного віку, а для Тупицького забороною є і його статус обвинуваченого у кримінальному провадженні.

Згодом працівники ДБР розпочали досудове розслідування через втечу Тупицького до Австрії. Колишнього голову Конституційного суду України оголосили у міжнародний розшук 27 травня.

Читайте також

1